-->
Jouw wijk, daar zit muziek in: DJ Bakfiets

Jouw wijk, daar zit muziek in: DJ Bakfiets

Invloed van muziek

Barrio Lobi staat voor ‘hou van je wijk’. Jouw wijk, daar zit veel meer muziek in dan je denkt. Daarom gaan we met Barrio Lobi Academy jouw wijk in om de muziek op te halen. Om samen muziek te maken. Maar Barrio Lobi gaat verder dan alleen plezier maken met een DJ. We geven participatie handen en voeten,  we stimuleren de wijkeconomie door verbinding te leggen tussen lokale ondernemers en buurtbewoners en tussen buurtbewoners onderling. En dat begint allemaal met DJ Bakfiets.

Participatie impuls

Barrio Lobi Academy initieert verrassende vormen van burgerparticipatie. Een van die vormen is de DJ Bakfiets. Met DJ Bakfiets fietsen wij door de buurt. De buurtbewoners die we tegenkomen, vragen we een muzikale act te brengen of een dans te doen. Dat geeft veel plezier en mensen blijven staan om even te kijken. Ze maken contact met elkaar. Ook lokale ondernemers maken contact met de buurtbewoners. Met deze mensen gaan wij vervolgens op straat in gesprek over participatie in hun wijk. Barrio Lobi Academy brengt zo een beweging op gang om participatie op een vernieuwende manier onder de aandacht te brengen. Ons motto: participatie is alles behalve stoffig en saai. Participatie is leuk.

Het resultaat

Belangrijke thema’s die uit deze vraag naar boven kwamen:

  • Schone en veilige buurt: van de 51 bewoners geven 11 bewoners aan dat ze behoefte hebben aan meer voorzieningen of faciliteiten.
  • Wonen en parkeren: van de 51 bewoners geven 8 bewoners aan dat zij behoefte hebben aan meer woonvoorzieningen en parkeergelegenheden
  • Basisvoorzieningen, sociaal & ontmoeting: Van de 51 geven 27 bewoners aan dat zij behoefte hebben aan meer faciliteiten en ontmoetingsplekken voor jongeren en kinderen in de buurt.
  • Overig: van de 51 geven 5 bewoners geen duidelijk mening.

Vooral de uitkomst naar aanleiding van de vraag over behoefte aan basisvoorzieningen, sociaal & ontmoeting geeft voldoende aanleiding tot verder voortborduren en serieus nemen van dit signaal. Bekijk hier de video voor een impressie

Meer weten?

Wil je weten wat wij verder doen om participatie te vernieuwen? Bel 06 – 45 67 90 38.

Veel dank!

Dank aan de  samenwerkingspartners YVE Ent., Juicity , dj illzskillz en Los Latinos. Renuable, Judicatio,Grow 2 Inspire, Yalmard Koraichi, Shermely, Ian de Jong, The BimzGirlz en BK studio.

Impressie