-->

Voor bedrijven

Sabo Advies ondersteunt verhuurders, gemeente, corporaties, projectontwikkelaars en bouwbedrijven

Tevreden bewoners zijn belangrijk voor bedrijven in vastgoed en de bouw. Sabo Advies maakt dat mogelijk met bewonersparticipatie, door ons gefaciliteerd zowel tijdens de ontwikkeling als het beheer van het wooncomplex.

 

Rendement door woonkwaliteit

Als woningcorporatie zorg je ervoor dat de bewoners tevreden zijn met hun woonomgeving. Want ontevreden bewoners worden niet-betrokken bewoners met mogelijk overlast, schade of vervuiling tot gevolg. Dat kost geld en is slecht voor het imago van jullie vastgoed. Met woonkwaliteit realiseer je dus rendement. Maar wat bewoners tevreden maakt, wordt pas duidelijk als je met ze in gesprek gaat en ze erbij betrekt. Ook ontdek je dan welke vragen, wensen en misschien zelfs problemen er spelen. Daarom ondersteunt Sabo Advies woningcorporaties, zoals met het in gesprek komen met huurders en via bewonersparticipatie.

 

Bewonerscommunicatie…

Sabo Advies is ervaren met bewonerscommunicatie en is vaak de neutrale derde in gesprekken tussen bewoners en verhuurders. Wij kunnen ons goed inleven in het perspectief van de bewoners en zo het vertrouwen winnen. Is dat er eenmaal, dan gaan we samen aan de slag om verder te komen en eventuele toekomstige valkuilen tijdig te ondervangen.

 

…en bewonersparticipatie

Bewonersparticipatie stopt niet als het project met ons is afgerond. Daarom kijken wij al tijdens de samenwerking naar de toekomst. We creëren een fundering waarop ook later een duurzame dialoog met de bewoners gehouden kan worden. Zo ontstaat er een positieve situatie waar je als verhuurder of corporatie nu maar ook later mee verder kunt.

 

Ook voor de openbare ruimte

Goed wonen stopt niet bij de voordeur. Ook een prettige woonomgeving is van invloed op de beleving en betrokkenheid van bewoners bij de wijk waarin zij wonen. Daarom zet Sabo Advies zich ook in voor projecten die van invloed zijn op die directe woonomgeving. Van een park tot een winkelcentrum, in opdracht van de gemeente gaan we in overleg met bewoners om te bepalen wat echt iets toevoegt in de openbare ruimte.

 

Workshop bewonersparticipatie

Naast dat we de bewonersparticipatie vormgeven en faciliteren voor onze opdrachtgevers, trainen we ook andere bedrijven hierin. Wil je zelf de dialoog met de bewoners en huurders effectief kunnen aangaan? Vraag ons dan naar de workshop over het ontwikkelen van bewonersparticipatie.

 

Meer weten?

Sabo Advies is de professionele partner voor bedrijven die te maken hebben met huurders en bewoners. Wij begeleiden, communiceren en maken participatie mogelijk zodat het wonen beter wordt, voor iedereen. Wil je weten hoe we ook jullie bedrijf kunnen ondersteunen? Laten we dan eens kennismaken.