-->
Meer aandacht voor diversiteit

Meer aandacht voor diversiteit

Stedelijke Vernieuwing 2.0, Pakhuis de Zwijger

Een programma over Stedelijke Vernieuwing 2.0 die in diverse delen van Amsterdam op stapel ligt en wie nodig je dan uit? Saskia Bosnie van Sabo Advies. Op 12 november was zij door Pakhuis de Zwijger uitgenodigd als participatiedeskundige. Het programma werd gemodereerd door Natasja van den Berg en vond plaats in de IJzaal van Pakhuis de Zwijger.

Saskia zat aan tafel met twee andere participatiedeskundigen, Fulco Treffers en Kees Stob. Onderwerp van gesprek: succesvolle participatie. Hoe bereik je de bewoner? Wat doe je met zijn stem? En zovoort. Voor Saskia is het verrassend dat er weinig wordt stilgestaan bij de diversiteit van bewoners. Het bewustwordingsproces over de invloed of gevolgen van diversiteit van bewoners staat nog erg in de kinderschoenen, terwijl er binnen heel Amsterdam sprake is van superdiversiteit. In discussies verschuilen we ons nog te veel achter cijfers en stenen, omdat dat zo veilig aanvoelt, vermoedt Saskia. Er is werk aan de winkel. Maar de grote vraag is: welke bestuurder of directeur van een woningcorporatie, gemeente of andere organisatie voelt zich hiervoor verantwoordelijk?

Als onderbreking van het programma werd een film vertoond van het innovatieve participatie-initiatief dj-bakfiets en Natasja interviewde Saskia over haar werkzaamheden en werkmethode. Ook Fulco en Kees konden op deze wijze laten zien hoe zij werken.

De livestream van het programma staat online en is via de site of ons Youtube-kanaal terug te kijken.

 

Laat een reactie achter