Jouw wijk, daar zit muziek in: DJ Bakfiets

Jouw wijk, daar zit muziek in: DJ Bakfiets

Barrio Lobi staat voor ‘hou van je wijk’. Jouw wijk, daar zit veel meer muziek in dan je denkt. Daarom gaan we met Barrio Lobi Academy jouw wijk in om de muziek op te halen. Om samen muziek te maken. Maar Barrio Lobi gaat verder dan alleen plezier maken met een DJ. We geven participatie handen en voeten,  we stimuleren de wijkeconomie door verbinding te leggen tussen lokale ondernemers en buurtbewoners en tussen buurtbewoners onderling. En dat begint allemaal met DJ Bakfiets.

Barrio Lobi Academy initieert verrassende vormen van burgerparticipatie. Een van die vormen is de DJ Bakfiets. Met DJ Bakfiets fietsen wij door de buurt. De buurtbewoners die we tegenkomen, vragen we een muzikale act te brengen of een dans te doen. Dat geeft veel plezier en mensen blijven staan om even te kijken. Ze maken contact met elkaar. Ook lokale ondernemers maken contact met de buurtbewoners. Met deze mensen gaan wij vervolgens op straat in gesprek over participatie in hun wijk. Barrio Lobi Academy brengt zo een beweging op gang om participatie op een vernieuwende manier onder de aandacht te brengen. Ons motto: participatie is alles behalve stoffig en saai. Participatie is leuk.

Wil je weten wat wij verder doen om participatie te vernieuwen? Bel Saskia Bosnie 06 – 45 67 90 38.

Met dank aan de opdrachtgever Gemeente Amsterdam en dank aan YVE Ent. Juicity van Bettina Perremuto en  Cheryl , dj illzskillz en Los Latinos. Renu Jarbandhan, Rizairis Lacroes, Marleen Creton, Yalmard Koraichi, Shermely, Ian de Jong, The BimzGirlz, Paco Nunez.

Bekijk hier de video voor een impressie

Quote ‘Super creatief! En heel erg NODIG!’