-->
Buurthub voor Amsterdamse stadsdelen

Buurthub voor Amsterdamse stadsdelen

Een experiment met elektrisch deelvervoer

Sabo Advies gaat in opdracht van de gemeente Amsterdam bewoners in een aantal wijken begeleiden bij het opzetten van elektrisch deelvervoer in hun wijk. Een innovatief project in de openbare ruimte waarvoor wij zijn uitgekozen vanwege onze ervaring met participatieprojecten.

 

Toekomstbestendige stad

Om een toekomstbestendige stad te creëren, wordt gezocht naar oplossingen die CO2 verminderen en de veiligheid en bereikbaarheid verbeteren. Het plaatsen van Buurthubs is zo’n oplossing. De Buurthub is het op een plek aanbieden van elektrisch deelvervoer in Amsterdamse stadsdelen. Het gezamenlijk gebruiken dus van onder andere e-bikes, e-bakfietsen en elektrische auto’s.

 

Daarom Sabo Advies

Het succes van zo’n Buurthub is afhankelijk van de wijk zelf. Bewoners, ondernemers en gebruikers moeten met elkaar zo’n elektrisch knooppunt willen opzetten en daarin participeren. Daarom is Sabo Advies benaderd; als doorgewinterde stadsmakers en ervaren met participatieprojecten zorgen wij ervoor dat duidelijk wordt wat de bewoners en betrokken zelf willen. Maar ook dat er wederzijds begrip en vertrouwen ontstaat.

 

Van gesprek naar gezamenlijk plan van aanpak

Wij maken de mensen achter de cijfers en percentages zichtbaar. Door in gesprek te gaan met bewoners en ondernemers ontdekken we hun behoeftes en wat ze in hun buurt willen. Zo inventariseren we de wensen en plannen voor hun leefomgeving en betrekken we ze bij het maken van een plan van aanpak. Ook kijken we naar de organisatiekracht in de wijk en op welke wijze de bewoners samen het gewenste resultaat kunnen bereiken.

 

Tijdelijk

De Buurthubs zijn in eerste instantie tijdelijk. Omdat elke wijk anders is, kan de Hub kan per wijk verschillen in grootte, soorten vervoersmiddelen en de bijbehorende service. Als de Buurthub een tijd operationeel is, zal de gemeente onderzoeken wat de impact ervan is op de bereikbaarheid, de luchtkwaliteit en het gedrag van bewoners.

 

 

Impressie