-->

Trainingen voor bewonerscommissies geven inzicht

Meer kennis van wet- en regelgeving bij renovatie. Inzicht in wat er allemaal komt kijken aan taken en rollen als leden van een bewonerscommissie. Net zo belangrijk: hoe kun je samen tot inclusieve plannen komen zodat alle huurders meegenomen worden? Het is maar een greep uit de handvatten die onze projectleiders Rizairis Núñez-Lacroes en Renu Jarbandhan een bewonerscommissie of een klankbordgroep aanreiken tijdens trainingssessies van Sabo Advies.

Cruciaal voor bewoners is dat zij worden meegenomen in een renovatie- of een groot onderhoudsproces en leren wat er allemaal bij komt kijken. Het aanreiken van een overzichtelijk stappenplan en kennis over regelgeving zorgen ervoor dat een bewonerscommissie goed beslagen ten ijs komt. 

In een training kan bijvoorbeeld ter sprake komen wat de regels zijn van de Overlegwet. Denk aan voorwaarden die gelden voor een bewonerscommissie, voor welke onderwerpen ze adviesrecht hebben en waarover ze met de corporatie mogen overleggen. “Ook kijken we altijd naar de stappen die we vanuit de Amsterdamse Kaderafspraken moeten zetten. En wie wat hierin gaat oppakken vanuit kennis.” 

Door de training komen commissies tot gemeenschappelijke wensen en behoeften voor het traject. Die inzichten verwerkten ze in een werkplan. Leden hebben vaak veel baat bij onze trainingen. “Het is voor ons nu helder wat wij moeten doen”, zegt iemand, een ander: “Het geeft rust dat we dit gedaan hebben.”

Laat een reactie achter