-->

Nieuwe woning zoeken is een journey

Wat komen bewoners allemaal tegen als ze moeten verhuizen voor een grootscheepse renovatie? We vroegen het mevrouw Lacroes, ze woont sinds 2015 met haar dochter van 10 jaar in Geldershoofd.

Hoe gaat het met de zoektocht?
“We krijgen veel hulp van Woningstichting Rochdale Amsterdam, ze hebben uitgelegd hoe WoningNet werkt, maar dat wist ik al. De meeste vragen komen nu, terwijl ik aan het zoeken ben. Ik ga dinsdag of donderdag weer naar de wekelijkse spreekuren om nog meer informatie te krijgen.”

Wat wil je voor woning?
“Mijn dochter wil graag een huis met een tuintje of een lagere verdieping. Ik vind de omgeving prima, ik ben opgegroeid in de Bijlmer.”

Kreeg je al een woning aangeboden?
“Rochdale bood me een driekamerflat aan in de nieuwbouw Nieuw-Echtenstein. Daar zit de wc in de douche, dat wil ik niet. Ook heb ik via WoningNet al verschillende woningen aangeboden gekregen, ik heb al 3 bezichtigingen achter de rug, maar eigenlijk wil ik in de Bijlmer blijven.”

Het is dus niet makkelijk.
“Het is een zoektocht. Je bent continu bezig met de verhuizing, je moet met veel zaken rekening houden. Als we gaan verhuizen wil ik wel dat mijn dochter op dezelfde school kan blijven. Bovendien zijn in alle aangeboden woningen de kamers veel kleiner. Ik heb een mooi groot bed, daar heb ik voor gespaard. Het gaat me aan mijn hart dat ik dat weg zou moeten doen.”

Je hebt een urgentieverklaring?
“Ja, dan kom je hoger op de lijst te staan, maar het is niet zo dat je meteen aan de beurt bent. Je krijgt een urgentie voor Amsterdam niet voor Almere. Je moet nu ook rekening houden met het nieuwe puntensysteem op WoningNet.”

Hoelang heb je nog?
“Ik heb nog wel even, namelijk tot oktober. Het ingewikkelde is dat ik niet van plan was te verhuizen. Als ik wil terugkomen, kom ik niet terug in mijn eigen woning, bovendien moet ik tijdelijk naar een wisselwoning. In Geldershoofd heb ik nu een mooi uitzicht, maar omdat mijn dochter niet meer zo hoog wil wonen, kijk ik straks misschien wel tegen Gravestein aan. Ik moet veel zaken overwegen, het is een journey.”

Sabo Advies is vanaf 2020 betrokken bij de bewonerscommissie Gravestein.

Fotocredits Paco Núñez

Laat een reactie achter