-->

Wijk de Baarsjes heeft interesse in Buurthub

Ze heeft net een testritje achter de rug met een elektrische bakfiets. Met een zwaai gooit ze haar rugzak in de bak. Hoe ze het vond?  “Deze is makkelijk te handelen, hij is comfortabel en je kunt er goed mee rijden in de binnenstad. Ik heb vroeger ook een bakfiets gehad, maar dat was geen elektrische. Het is vooral handig als je iets wilt vervoeren, bijvoorbeeld als je een feestje hebt in een park, dan kun je makkelijk van alles meenemen. Hoe ik wist van deze testdag? Mijn man had het gevonden. Heel goed dat jullie het organiseren.”

Aan animo geen gebrek op de testdag van Sabo en de gemeente voor een BuurtHub in de Baarsjes. Voor veel omwonenden bleek het gebruik van elektrische deelvervoer nog onbekend. Ze zouden het fijn vinden dat er in hun wijk een verzamelpunt met elektrische (bak)fietsen en scooters komt, ook al hebben ze zelf al verschillende vervoersmiddelen. Dat kan ook de parkeerdruk een stuk verlagen. Boodschap aan de gemeente: zorg wel dat de BuurtHub een centrale plek in de wijk krijgt.

Laat een reactie achter