-->
Safe Space Poortje als huiskamertheater

Safe Space Poortje als huiskamertheater

Spannend! Deze (Zoom)meeting maken de jongeren van Re-Boost kennis met het creatieve team van Safe Space Poortje. Een project dat zich sterk maakt voor een veiligere Amsterdamse Poort.

Hoe kunnen zij met hun kwaliteiten en vaardigheden bijdragen aan het opleuken van de tunnel pop-upstore?  

Het centrale idee is om de tunnel  ̶  voorlopig   ̶   in te richten als een huiskamertheater, mogelijk met geverfde wanden, kostuums, zelfgemaakte (licht)objecten en tweedehands meubels. Natuurlijk met een creatief sausje erover. Mensen moeten zich welkom voelen als ze de tunnel binnenkomen.

Wat vinden de jongeren daarvan? “Ik wil graag meedoen met de aankleding. Ik brei, haak en borduur graag. Ik kan ook kleedjes verzamelen, kostuums maken en meubels pimpen”, zegt een jongere. Twee anderen maken muziek en schrijven. Zij zien wel wat in het maken van poëzie, rap en ‘spoken word’, de teksten kunnen ze dan mogelijk verwerken in de objecten. 

Hoe gaan jullie hier weg vraagt de gespreksleidster tenslotte: “Met een goed gevoel” en “Ik ben een stuk wijzer geworden en heb een beter idee wat we nu gaan doen.”   

Zien hoe de jongeren zich creatief uitleven? Stay tuned!

Laat een reactie achter