-->

Geef iemand liever een hengel….

Sabo Advies is gespecialiseerd in bewonersbegeleiding en -participatie tijdens renovatie en nieuwbouwprojecten. Maar we doen meer. Regelmatig geven we ook trainingen aan groepen denk aan huurderscommissies en huurderskoepels. Waarom vinden we dat zo belangrijk? Onze projectleiders en trainers Renu Jarbandhan en Rizairis Lacroes geven antwoord.

“We kauwen mensen niets voor, we zorgen voor inzicht. Dat begint met informeren en kennis overdragen en ervoor zorgen dat de informatie begrijpelijk is. We kiezen daarom aansprekende werkvormen om kennis over te dragen zoals tekenen en rollenspelen. Informatie schrijven we vaak direct op flap-overs en post-its, zo ordenen we ook meteen.

Werken met groepen is meestal maatwerk. Hoe groot is de groep, hoe is de samenstelling? Wat weten ze al en wat hebben ze nodig? We zijn een doorgeefluik van informatie en inspiratie, we hopen dat deelnemers de opgedane kennis op hun beurt weer doorgeven aan anderen.

Bewustwording zorgt er ook voor dat je vooruit kijkt, je op de toekomst richt en niet blijft hangen in het verleden. Wij geven huurders goede tools waarmee ze verder kunnen. Zo worden ze niet afhankelijk van ons en krijgen zelf meer de regie. We geven ze de kracht en kennis om zelf te handelen. Geef iemand een vis en je kunt hem een dag voeden, geef iemand een hengel en hij heeft altijd te eten.”

Laat een reactie achter