-->
Bewonerscommissie Gravestein komt na training goed beslagen ten ijs  

Bewonerscommissie Gravestein komt na training goed beslagen ten ijs  

Meer kennis van wet- en regelgeving bij renovatie. Inzicht in wat er allemaal komt kijken aan taken en rollen als leden van een bewonerscommissie. Net zo belangrijk: hoe kun je samen tot inclusieve plannen komen zodat alle huurders meegenomen worden? Het is maar een greep uit de handvatten die de bewonerscommissie van Gravestein aangereikt kreeg tijdens een trainingssessie van Sabo Advies.

De flat Gravestein in de G-buurt wordt vanaf 2023-2024 gerenoveerd en vernieuwd. De bewonerscommissie is in het hele proces gesprekspartner voor Rochdale, voor huurders is zij het aanspreekpunt voor vragen en opmerkingen. De leden moeten dus goed op de hoogte zijn van wat er allemaal gaat gebeuren.   

Stappenplan

Cruciaal is daarom dat zij worden meegenomen in het traject, dat er een duidelijk stappenplan is en een realistische planning om  ̶  tijdens de verschillende fases in het project  ̶  goed beslagen ten ijs te komen. In de eerste fase ging het bijvoorbeeld om het woonwensenonderzoek, binnenkort komt aan bod het onderhandelen over de uitkomsten, in een andere fase staat het maken van een sociaal plan centraal.  

Training

De training duurde ongeveer 3 uur. Samen met Sabotrainer Rizairis Lacroes keken ze naar de regels van de Overlegwet. Zoals de voorwaarden die gelden voor een bewonerscommissie, voor welke onderwerpen ze adviesrecht hebben en waarover ze met de corporatie mogen overleggen. “Ook hebben we gekeken naar de stappen die we vanuit de Amsterdamse Kaderafspraken moeten zetten. En wie wat hierin gaat oppakken vanuit kennis en kunde.” 

Werkplan

Door de training kwam de commissie tot gemeenschappelijke wensen en behoeften voor het traject. Die inzichten verwerkten ze in een werkplan. De leden hebben veel baat gehad bij de training. “Het is voor mij nu helder wat wij moeten doen”, zegt iemand, een ander: “Het geeft rust dat we dit gedaan hebben.”

Laat een reactie achter