-->
Deelmobiliteit in de Baarsje

Deelmobiliteit in de Baarsje

Hebben bewoners uit de Baarsjes behoefte aan een BuurtHub, een verzamelpunt van elektrisch deelvervoer in hun wijk? Om dat te weten te komen stond Sabo op zaterdag 11 september op het Witte de Withplein in de Chassébuurt om hen kennis te laten maken met deelmobiliteit.

Om dit samen met bewoners te realiseren heeft de afdeling CTO Innovatieteam Smart Mobility van de gemeente, in samenwerking met Sabo Advies, een participatietraject opgezet. Wij vinden het belangrijk dat bewoners zich bewuster van hun woon- en leefomgeving worden en hierover meedenken zodat naar voren komt welke behoeften er zijn in de buurt.

Onder genot van een hapje en drankje konden geïnteresseerden onder andere de e-bikes van Bondi, de e-scooters van Check en Felyx, de elektrische bakfiets van Cargoroo en de elektrische auto van Amber uittesten. Als klap op de vuurpijl kregen we onverwacht bezoek van stadsdeelvoorzitter Amsterdam West Carolien de Heer die blij verrast was met de verschillende mogelijkheden voor elektrisch vervoer.

Voor veel omwonenden in de Baarsjes was het gebruik van elektrische deelvervoer nog onbekend. Ze hebben zelf al diverse vervoersmiddelen, toch zouden ze het fijn vinden als er een verzamelpunt met elektrische (bak)fietsen en scooters in hun wijk komt. Dit kan de parkeerdruk een stuk verlagen, belangrijk is wel dat de BuurtHub een centrale plek in de wijk krijgt.

Foto credits: Team Sabo en Sanne Couprie (Gemeente Amsterdam)

 

Laat een reactie achter