-->
Testdag e-vervoer is schot in de roos

Testdag e-vervoer is schot in de roos

“Chill! Een goed concept, zeg.” Jongeren uit Startblok Elzenhagen steken hun enthousiasme over de mogelijkheden van de BuurtHub niet onder stoelen of banken in de video die Sabo van de testdag maakte. Na maanden van brainstormen, verkennen en kiezen was het in mei dan eindelijk zover: een middag om het elektrisch vervoer uit te testen. Zelf ervaren wat is het om in een Birò (kleine e-car) stil weg te zoeven of het zadel van een e-scooter of e-bike te voelen. Samen maakten we er met de initiatiefnemers een feestelijke middag van: met een ballonnenboog en een tent om te schuilen tegen de regen en een warm bakkie koffie of thee. En een barbecue geheel in stijl met een omgebouwde bakfiets.

Waarom zijn ze zo enthousiast over hun toekomstige BuurtHub? 

“Met deelvervoer heb je zelf niet veel kosten, maar je kunt er wel gebruik van maken”, zegt de een. Een ander: “Er zijn in de buurt maar weinig parkeerplekken, het is dus onmogelijk voor iedereen om zelf een auto te hebben.” Weer anderen vinden het handig om met de e-scooter een dag de buurt te verkennen. Naar verwachting in het najaar start het operationeel maken van de BuurtHub voor een van de appartementengebouwen in Startblok Elzenhagen. “Het levert ons meer comfort op om een deelauto voor de deur te hebben.”

 Bekijk hier het filmpje van deze aanstekelijke middag in mei.

 

Laat een reactie achter