-->
Safe Space Poortje: een veiligere Amsterdamse Poort

Safe Space Poortje: een veiligere Amsterdamse Poort

Er staat wat te gebeuren in de verbindingstunnel bij de Amsterdamse Poort. Benieuwd naar wat  dat precies zal inhouden? Dat kun je binnenkort zelf zien want bij elke passant zal het een glimlach op het gezicht toveren. Sabo Advies gaat voor co-creatie en daarom gaan we samen met de jongeren van organisatie ‘Reboost’ gebruikers van de tunnel bevragen over hun gevoel van veiligheid in deze omgeving. 

Project ‘Safe Space Poortje’

Poortje is van ons allemaal maar nog niet iedereen voelt zich er altijd veilig. Dat kan beter. Door bewonersparticipatie gaat Sabo Advies, samen met bewoners en gebruikers van de Amsterdamse Poort, daar wat aan doen. Daarom is het project ‘Safe Space Poortje’ gestart. 

Het ‘Safe Space Team’ van Sabo Advies en de Stadmakerscoöperatie ging vorig jaar de straat op en hebben enthousiaste bewoners, bezoekers en ondernemers gesproken over hun gevoel van veiligheid in de Poort. Daar zijn verschillende ideeën opgehaald. Met als focus de manier waarop bewoners meer kunnen participeren in het vergroten van het gevoel van eigen veiligheid in hun eigen omgeving. Het is nu tijd voor de volgende fase: de uitvoering!

De Pop-up shop 

De ontwikkelingen die in de verbindingstunnel bij Hoogoord en Hofgeest gaan plaatsvinden, kunnen vanaf oktober worden bekeken in de Pop-up shop “Safe Space Poortje”. Iedereen is van harte welkom om kleine of grote ideeën met ons te delen die we weer kunnen verwerken in de uitvoering van het project.

Wil je ook op de hoogte gehouden worden over dit creatieve project in het kader van veiligheid? Blijf Safe Space Poortje dan volgen via het Instagram & Facebook account van Sabo Advies. Of volg de hashtag #safespacepoortje

Wilt u meer informatie, mail dan naar safespace@saboadvies.nl

replies are closed