-->
Sabo neemt trekkersrol voor BuurtHub Chassébuurt.

Sabo neemt trekkersrol voor BuurtHub Chassébuurt.

En weer gaan we bewoners warm maken voor een BuurtHub, een knooppunt van elektrisch deelvervoer. Deze keer in de Chassébuurt in de Baarsjes. Het zou in deze buurt een uitkomst zijn, want de parkeerdruk is hoog. Bovendien gebruiken ze hier al deelvoertuigen en elektrische laadpalen. Een BuurtHub zou dus een mooie toevoeging zijn, de wijk verduurzamen en het aanbod clusteren.

In tegenstelling tot een andere buurt, waar de initiatiefnemers zelf de kar trokken en wij hen ondersteunden, pakken we hier de trekkersrol. We geven er een feestelijk tintje aan en trappen op 11 september af met een Barrio Lobi- bijeenkomst. Barrio Lobi betekent ‘hou van je buurt’. Dergelijke events organiseren we vaak om bewoners elkaar te laten leren kennen. Ook wij maken dan zelf kennis met de buurt.  

Zo’n bijeenkomst is om kennis te delen, te informeren, maar het moet ook ‘fun’ zijn. Vanzelfsprekend kunnen geïnteresseerden daar allerlei elektrische voertuigen uittesten als de Birò (kleine elektrische auto), maar ook e-bikes en e-scooters. En bij ‘fun’ horen ook koffie, thee, drankjes en hapjes. We laten jullie in september weten hoe de dag is verlopen. Stay tuned!

Fotocredits: Paco Núñez

Laat een reactie achter