-->
Sleutelfiguur Touvarno Pinas: ‘Er is veel te halen in de bouw’

Sleutelfiguur Touvarno Pinas: ‘Er is veel te halen in de bouw’

We stellen de sleutelfiguren van ‘Bouw aan jouw Zuidoost’ graag één voor één voor. Deze keer Touvarno Pinas (35).  Hij heeft zelf ervaren dat er veel te halen valt in de bouw. Van profvoetballer in Nederland en Israël, via schilder in dienst runt hij nu zijn eigen toko NIO Bouw. 

Waarom doe je mee?

“Toen mijn voetbalcarrière eindigde door een blessure, zat ik in een dip thuis. Om de moed erin te houden, begon ik mijn moeders’ huis te schilderen. Veel mensen vonden dat strak en netjes. Een bevriende bouwondernemer stimuleerde me om de switch naar de bouw te maken. In het begin was het moeilijk om mijn trots opzij te zetten, maar ook van iets kleins kun je iets groots maken. Ik wil anderen inspireren, werken is veel leuker dan thuis op de bank hangen.”

Hoe bereiken jullie de jongeren?

“We zetten ons netwerk in Zuidoost in. In je eigen netwerk praat het makkelijker, en omdat we allemaal uit Zuidoost komen, geeft dat ook vertrouwen. Ik gooi regelmatig een visje uit. ‘Jongens we zijn hier iets van plan, ik weet zeker dat jij met je kwaliteiten hier groot in kunt worden. Ik wil graag dat je ook meedoet. Are you ready?’ Het slaat aan, want ze vragen regelmatig wanneer het gaat beginnen.”

Wat bieden jullie?

“Makkelijke en goede toegang tot onderwijs en garantie op werk in de bouw. Natuurlijk denken ze dan ‘duh, eerst zien dan geloven’. Omdat ze merken dat ik erin geloof, begint het bij hen ook te werken. Misschien moeten ze net als ik hun trots opzij zetten, maar er is veel te halen in de bouw. Als ik die omslag heb kunnen maken, kan iedereen het.” 

 

Laat een reactie achter