-->
BLOG: Samenwerking Startblok Elzenhagen was meer dan een testrit

BLOG: Samenwerking Startblok Elzenhagen was meer dan een testrit

In een woord: top!  Met veel plezier heeft Sabo samengewerkt met de initiatiefnemers van Startblok Elzenhagen om een BuurtHub (een verzamelpunt van elektrisch deelvervoer) te realiseren. Waarom was het zo’n succes? Aan een aantal basisvoorwaarden is in Elzenhagen op een natuurlijke manier voldaan. 

Denk aan: betrokken bewoners die elkaar makkelijk vinden en korte lijntjes hebben. Het heeft ook te maken met de community die Startblok Elzenhagen is, de initiatiefnemers doen iets terug voor de gemeenschap. Zo maakten ze zelf een plan van aanpak, zetten een testdag op poten en zijn ze behendig met social media. Al het brainstormen en overleggen gebeurde door de coronacrisis bovendien online.

Een ander belangrijk aspect is dat de gemeente Amsterdam (Smart Mobility Team) niet alleen opdrachtgever was, maar ook samenwerkingspartner en uitvoerder. Alle seinen stonden op groen om van deze opdracht een succes te maken.

Onze rol was het proces op gang te brengen, te prikkelen, aan het denken zetten en ideeën en informatie aandragen. Met zo’n fantastische club die de voordelen van gedeeld elektrisch vervoer voor ogen heeft, gingen we er zoevend doorheen. We gaan snel aan de slag met een tweede BuurtHub in de Chassébuurt. Lees je binnenkort mee hoe we dat doen? 

Renu Jarbandhan, projectleider namens Sabo Advies

 

replies are closed