-->
Startblok Elzenhagen: ‘BuurtHub mooie kans om vervoer te delen’ 

Startblok Elzenhagen: ‘BuurtHub mooie kans om vervoer te delen’ 

Zoals jullie weten is Sabo voor de gemeente aan het experimenteren met BuurtHubs. Dat zijn plekken in een buurt waar bewoners samen gebruik maken van (geclusterd) elektrisch vervoer. We zijn een tijdje geleden begonnen in Startblok Elzenhagen in Amsterdam-Noord. Daar waren ze zo positief dat de gemeente de aanvraag goedkeurde en wij samen met de initiatiefnemers aan de slag konden.

Brainstormen 

Daarna volgden maanden van brainstormen, de buurt verkennen, kansen en sterktes onderzoeken en analyseren welke bewonerstypen er zijn. Door corona hebben we dat allemaal online georganiseerd. Startblok Elzenhagen blijkt een wijk waar vooral actieve jongeren wonen, die net starten of nog studeren. Zij zien in de BuurtHub een mooie kans om vervoer te delen wanneer je het nodig hebt ’zonder er veel geld aan te hoeven spenderen’. 

Uitslag enquête

Welke mix willen ze en op welke plek in de wijk moet de BuurtHub komen? Uit onze enquête blijkt dat ongeveer 50 procent gaat voor een deelfiets en bijna 40 procent voor een deelauto. Als favoriete plek koos meer dan de helft een parkeerstrook vóór een van de appartementsgebouwen. Toen moest er nog wel een hobbel genomen worden: wilde de meerderheid een parkeerplek opofferen voor de BuurtHub? Het antwoord was ‘ja’. Hoog op de verlanglijst staat ook het uitproberen van elektrisch vervoer, dus er komt een testdag. Bekijk binnenkort het filmpje van deze aanstekelijke middag in mei.    

 

Fotocredits: Paco Núñez – Studio MBK

 

       

Laat een reactie achter