-->
Sleutelfiguur Nancy Read: ‘Ik omarm Bouw aan jouw Zuidoost’

Sleutelfiguur Nancy Read: ‘Ik omarm Bouw aan jouw Zuidoost’

Sleutelfiguur Nancy Read (48) nam in mei 11 jongeren mee naar een open dag in de bouw, 5 hebben zich inmiddels aangemeld voor het nieuwe leertraject in september. Ze is zo enthousiast over Bouw aan jouw Zuidoost, omdat het zo concreet is en Bouwmensen alle medewerking geeft. 

Informeren over mogelijkheden, maar niets opleggen

Op de barricaden voor een buurthuis, voor meer zeggenschap over haar eigen Zuidoost, maar ook voor kook- en sportlessen. Je kunt beter vragen waar buurtmoeder en impactmaker Nancy Read zich niet actief voor inzet. Meedoen aan Bouw aan jouw Zuidoost was bijna vanzelfsprekend. Het ligt in het verlengde van wat ze al jaren doet: jongeren opvangen en een klankbord zijn.

 Is het zo makkelijk om jongeren mee te krijgen?

“Jongeren weten mij te vinden of worden naar mij doorgestuurd. We hebben verteld dat er kansen zijn in de bouw, welke richtingen er zijn en dat ze met 4 dagen werken en 1 dag leren al een aardig salaris verdienen. Ze weten dat ik ze help, maar wel vrijlaat. Ik informeer ze over mogelijkheden, maar zal niets opleggen. Informeren is genoeg, ik geloof in hun kunnen. Ze zijn eigen baas en dat respecteer ik. Je moet ze zelf kleur aan hun leven laten geven.”

 Waarom ben je zo enthousiast over dit project?

“Het is heel concreet. Bouwmensen en het ROC staan open voor ons, ze gaan met ons in zee om meer jongeren uit Zuidoost aan een baan in de bouw te helpen. Ze geven onze jongeren tijdens oriëntatiedagen de tijd en de ruimte om informatie tot zich te nemen en te ervaren wat het is om met hun handen te werken. De jongeren op hun beurt voelen zich op hun gemak en durven vragen te stellen. Als ik eraan denk, krijg ik gewoon vlinders in mijn buik. Wat we graag voor onze jongeren willen, is dichterbij dan we denken.”  

 

replies are closed