-->
Renovatie traject – Geldershoofd & Gravenstein

Renovatie traject – Geldershoofd & Gravenstein

De flats Gravestein en Geldershoofd, in de G-buurt van Amsterdam Zuidoost, worden op hoog niveau gerenoveerd. Samen met Gemeente Amsterdam heeft woningcorporatie Rochdale het renovatie traject hiervoor opgezet. Met de renovatie beogen beide partijen om niet alleen de woningen te verbeteren, maar ook de woonomgeving en leefbaarheid.

Tijdelijk verhuizen

Het is de bedoeling dat bewoners van beide wooncomplexen in 2023 naar een andere woning verhuizen. Alle huurovereenkomsten worden beëindigd omdat niemand van de huurders terugkomt naar hun oude woningen maar wel in het complex kunnen terugkeren. Omdat de bewoners moeten verhuizen, ontvangen zij voor de gemaakte verhuiskosten een vergoeding. Ook krijgen zij ‘stadsvernieuwingsurgentie’ om met voorrang op sociale huurwoningen op Woningnet te reageren.

Iedereen die in Zuidoost wilt blijven wonen, kan hier blijven. De bewoners die niet in Zuidoost willen blijven kunnen met voorrang op woningen in Amsterdam en omgeving reageren.

Alle huurders kunnen uit de onderstaande opties kiezen:

  1. Verhuizen naar de gerenoveerde appartementen in Gravestein of Geldershoofd mits dit passend is bij hun inkomen en/of gezinssituatie;
  2. Via directe bemiddeling van Rochdale verhuizen naar de nieuwbouwwoningen in de E- of K-buurt;
  3. Verhuizen naar een sociale huurwoning in een andere buurt.

Woonwensenonderzoek

Rochdale volgt tijdens het renovatietraject het stappenplan ‘Amsterdamse Kaderafspraken’ en vraagt de bewonerscommissie om advies. Hierin staan onder andere de rechten & plichten van bewoners omschreven. Vanaf vorig jaar begeleidt en adviseert Sabo Advies de bewonerscommissie van de flat Gravestein. Bewoners hebben ons benaderd voor de bewonersondersteuning in de aanloop naar de renovatie. De behoeftes van bewoners wordt door middel van het woonwensenonderzoek in kaart gebracht. Hierna wordt er met de bewonerscommissie overleg gepleegd over het voorkeursscenario en het sociaal plan. De bewonerscommissie heeft hierin een adviserende rol naar de wooncorporatie toe. 

Laat een reactie achter