-->
‘Verzet in de 50 jarige Bijlmer” Een expositie in samenwerking georganiseerd door Imagine IC, Tropenmuseum en het Research Center Material Culture van het Nationaal Museum van Wereldculturen.

‘Verzet in de 50 jarige Bijlmer” Een expositie in samenwerking georganiseerd door Imagine IC, Tropenmuseum en het Research Center Material Culture van het Nationaal Museum van Wereldculturen.

De expositie vond plaats van 24 augustus jl. en loopt nog tot 30 september 2018 en is te zien bij Imagine IC. Verschillende thema’s worden behandeld en Saskia Bosnie is hier gevraagd om meer te vertellen over het thema bewonersparticipatie.

 “Het was een eer gevraagd te worden en leuk om zo mijn kennis te delen, aldus saskia”

Het is een filmexpositie en bezoekers kunnen Saskia Bosnie horen in een dialoog sessie met een actieve bewoner/ professional Jozef Badal van Zuidoost over participatie in de Bijlmer.

Het is een leuk interview tussen Jozef Badal en Saskia Bosnie. Deze videoopname is toegevoegd aan het archief van het Research Center Material Culture van het Nationaal Museum van Wereldculturen toegevoegd. Saskia is hiervoor gevraagd vanwege haar achtergrond en kenner van Zuidoost. Zij is inmiddels voor dit stadsdeel een belangrijk persoon geworden, die naast haar kennis zich inzet voor alle doelgroepen.

Het verzet van toen en nu!

Verzet is in de Bijlmer deel van het dagelijks leven. Van de barricades van de Bijlmerkrakers en het Zwart Beraad tot het onuitgesproken activisme van Kwaku of de inrichting van een kerk in een parkeergarage. De Bijlmer werd 50 jaar geleden ontworpen in de studio, maar veel mensen maken de buurt liever zélf. Hoe hebben we in de loop der tijd de tekentafelstad gecustomized?

In het kader van ’50 jaar Bijlmer’ gingen Imagine IC en het Research Center for Material Culture (Tropenmuseum) in gesprek met activisten van toen en nu. In videoportretten delen zij met elkaar en met ons hun emoties en engagement voor de buurt. Welke betekenis hechten we vandaag de dag aan de verschillende tegenbewegingen? Zitten die ook in jouw geheugen? En is verzet een gedeelde Bijlmerse gewoonte? Zit verzet in jou?

Komt tot zien, mis het niet van 24 augustus jl tot en met 30 september a.s.

Imagine IC en het Tropenmuseum werkten voor deze film samen met filmmaker Bibi Fadlalla en cameraman Jurgen Lisse. De film is onderdeel van de tentoonstelling ‘Verzet in de 50-jarige Bijlmer’. en kon alleen tot stand komen met de bijdrage van: Tieneke Sumter, Perry Gits, Gin Sanches, Gideon Everduim, Saskia Bosnie, Jozef Badal, Mavis Hofwijk, Cheryl Simson, Karin Moor en Shaneequa Vrede.

Imagine IC wordt gefinancierd door het Amsterdams Fonds voor de Kunst en Stadsdeel Zuidoost. Deze presentatie wordt mede mogelijk gemaakt door het Bankgiro Loterijfonds en wordt georganiseerd in het kader van de viering van 50 jaar Bijlmer.

Wilt u meer informatie over dit onderwerp of benieuwd wat Sabo voor jou kan betekenen, neem dan contact op!

Sabo Advies Bewonersparticipatie staat voor zeggenschap, inspraak en gelijkwaardigheid.

Met vriendelijke groet,

Saskia Bosnie

Telefoonnummer: 06-45679038

www.saboadvies.nl

 

Laat een reactie achter