-->

Nieuwe tendens woningsector? Sabo start aan bewonerscommunicatie project Nieuw Ceram in opdracht van bouwbedrijf BVIntersell en in samenwerking met De Alliantie!

April jl. zijn de bovengenoemde organisaties een samenwerking overeengekomen. Het project zal naar verwachting in mei 2019 afgerond zijn. Sabo heeft deze opdracht gekregen van BVIntersell en zal nauw samenwerken met het bouwbedrijf en de woningcorporatie.

Deze nieuwe tendens wordt vanuit de woningcorporaties steeds belangrijker!

Woningcorporaties werken nauw samen met bouwbedrijven bij nieuwe bewonersprojecten. Echter door gebrek aan capaciteit in de nieuwe tendens ontstaan, welke steeds meer een vanzelfsprekendheid zal vormen. Namelijk de samenwerking van de woningcorporatie aan de ene kant en de bouwbedrijven met sociale organisaties als Sabo Advies aan de andere kant.

Sabo werkt in bouwteam

In de wijk Nieuw Ceram, de Indische buurt in Amsterdam Oost vindt het nieuwe bewonerscommunicatie project plaats. Het project betreft 130 woningen met achterstallig onderhoud. De bewoners hebben veelal vocht- en schimmelproblemen. In een bouwteam werkt Sabo nauw samen met BVIntersell en De Alliantie. Vanwege brede kennis (bouwkundig en sociologisch) wordt Sabo veelzijdig ingezet.

  

Aan de slag!

Sabo heeft een team samengesteld van huisbezoekers en backoffice, die doelgericht en pragmatisch in de wijk aan de slag zullen gaan. Vanwege de grote diversiteit in achtergronden, zal er een concreet plan van bewonerscommunicatie worden uitgevoerd. Deze bestaat uit deur-aan-deur bezoeken, vragenlijsten, bewonersbijeenkomsten, nieuwsbrieven, spreekuur, eventueel extra aandacht in verband met mogelijke taalbarrières, telefoongesprekken, etc.

Communicatie bewoners

Sabo stelt de bewoner centraal en gaat voor een persoonlijke aanpak. Door bewoners op deze manier mee te nemen in een project, stuit je én op minder weerstand én je geeft de bewoner de kans zich te uiten. Het welbekende wederkerig proces en dit werkt het beste in de praktijk om tot een positief resultaat te komen.

Wilt u meer informatie over de inhoud van dit project of benieuwd wat Sabo hierin voor jou kan betekenen, neem dan contact op!

Sabo Advies Bewonersparticipatie staat voor zeggenschap, inspraak en gelijkwaardigheid.

Met vriendelijke groet,

Saskia Bosnie

Telefoonnummer: 06-45679038

www.saboadvies.nl

Laat een reactie achter