-->
Rondleiding aan het netwerk van de Levende Stad door Zuidoost

Rondleiding aan het netwerk van de Levende Stad door Zuidoost

Op zijn oer-Hollands gezellig op de fiets door de Bijlmer!

April jl. organiseerde Sabo Advies in samenwerking met de leden Anna de Zeeuw, Jack Hoogeboom, Filippus van Leeuwen en Jos van der Mark van de Levende Stad deze leuke fietsexcursie door de Bijlmer.

‘De Levende Stad’

De levende stad is een netwerkorganisatie onder leiding van Elma van Beek. Met een groep van 24 mensen, tevens het grootste deel van de leden van De Levende Stad trokken wij door Zuidoost. De leden bestaan uit stedenbouwkundige, planologen en architecten.

De rondleiding was net als Zuidoost zelf, vernieuwend en divers!

De fietsexcursie voltrok door zowel de oude Bijlmer als nieuwe Bijlmer(s). Veel van de leden kwamen van buiten Amsterdam en hadden de Bijlmer nooit op deze manier bezocht.

Het programma

  • Als start kregen wij bij het Stadsdeel Zuidoost kregen een mooie toelichting van Projectmanager Erna Hollander over de Ontwikkelwijken, deze zijn sinds 2017 benoemd als aandacht wijken en specifiek zoomde zij kort in zijn in op de H-buurt.
  • Daan Dekker, auteur van De Betonnen Droom lichtte zijn boek toe en de visie van de Hoofdontwerper Siegfried Nassuth, welke verantwoordelijk is voor de het ontwerp van de oude honinggraatflats.
  • Peter Dautzenberg, architect, gaf een toelichting in het Bijlmermuseum, in de flat Grubbehoeve over de geschiedenis van de Bijlmer.
  • In de K-buurt kregen wij een mooie rondleiding van Willem van der Steen, voormalige gebiedsmanager bij Woningstichting Rochdale.
  • Een bewoner stelde haar woning in Kleiburg open. Kleiburg is het complex wat door Rochdale voor 1 euro aan een ontwikkelaar is verkocht en die vorig jaar verschillende architectonische prijzen heeft gewonnen.

Na deze leuke fietstocht door de G- en D-buurt waren wij te gast bij Nuria Arbones van De Hogeschool van Amsterdam, waar zij de resultaten van haar onderzoek toelicht over over de invloed van imago en beeldvorming.

Ten slot zijn wij bij World of Food geëindigd voor een borrel.

Bent u na het lezen benieuwd naar de mogelijkheden voor uw wijk, van het opzetten van bewonersinitiatieven, diversiteit bij bewonersorganisaties, dialoogsessies over complexe woon gerelateerde onderwerpen tot aan een leuke fietsexcursie door Zuidoost? Schroom niet en neem snel contact op.

                       

Sabo Advies Bewonersparticipatie staat voor zeggenschap, inspraak en gelijkwaardigheid.

Met vriendelijke groet,

Saskia Bosnie

Telefoonnummer: 06-45679038

www.saboadvies.nl

 

 

Laat een reactie achter