-->
Internationaal Ambitieus! ‘Alleen ga je sneller, maar samen kom je verder’. Saskia Bosnie naar Curaçao om haar kennis te delen met als resultaat, een sociale inslag op de lokale gemeenschap!

Internationaal Ambitieus! ‘Alleen ga je sneller, maar samen kom je verder’. Saskia Bosnie naar Curaçao om haar kennis te delen met als resultaat, een sociale inslag op de lokale gemeenschap!

Van 26 tot 28 maart organiseerde Internationaal Ambitieus de vierde handelsmissie naar Curaçao met bedrijven uit Nederland, Suriname en Bonaire. Eén van de ondernemers was Saskia Bosnie.

 Wat is dit, voor wie en met welk doel wordt dit gehouden?

 Internationaal Ambitieus is het online platform dat staat voor zakelijke verbinding tussen de landen waar het Nederlands één van de voertalen is.  U kunt daarbij denken aan: Aruba, België, Bonaire, Curaçao, Saba, Sint Eustatius, Sint Maarten, Suriname en Nederland.

In maart was de vierde handelsmissie naar Curaçao. Na de voorgaande handelsmissies zijn er reeds vier bedrijven gestart met een vestiging en heeft 40 procent van de 70+ deelnemers meer omzet gerealiseerd. Curaçao heeft één van de hoogste levensstandaarden in het Caribisch gebied en een goed ontwikkeld infrastructuur. De markt staat tevens open voor buitenlandse bedrijven die kwalitatieve diensten en producten leveren.

 

Van woonparticipatie naar wijkeconomie

Saskia Bosnie heeft ondanks dat haar primaire focus op participatie bij de woonsector ligt met Sabo Advies, onlangs inspiratie over het stimuleren van de wijkeconomie opgedaan. Ditmaal op Curaçao, waar haar roots liggen. Mede met de oprichting van haar Stichting The Next Stage Foundation  doet ze ook projecten in Ethiopië. Echter met haar creatieve en analytische geest ziet zij al snel mogelijkheden om een concept te creëren, dat zij fysiek kan begeleiden enerzijds en anderzijds welke de gemeenschap een positieve inslag zal geven. Met het Curacaohuis in Den Haag heeft zij een goede samenwerking maar tijdens haar business trip heeft ze met ruim 60 personen gesproken en een zeer interessante kennismaking met de Minister van sociale ontwikkeling, arbeid & welzijn Hensley Felix Koeiman gehad.

 

Het regeerakkoord als aanleiding een internationale stap te maken?

Het Regeerprogramma 2017-2021 Het ontplooien van Curaçao’s Potentieel omschrijft dat er in Curaçao sprake is van armoede en een kloof tussen de hoge sociale economische en de lage sociaal economische bevolkingsgroep. De overheid wilt zich inzetten om de kloof tussen de verschillende groepen te dichten. De speerpunten zijn armoede en sociale ongelijkheid tegen te gaan. Veel gezinnen kunnen niet participeren vanwege gebrek aan middelen (basisbehoeften). Er zijn 54.936 huishoudens bestaande uit circa 160.000 inwoners op het eiland gevestigd. Van het totale inwoners is circa 20.000 tussen de 15 en 24 jaar oud. Dat is circa 13% van de totale bevolking. Het is een groep die aandacht nodig heeft om kansen op de arbeidsmarkt te krijgen en een betere sociale economische status te krijgen. De werkloosheid in het algemeen is in 2016 14,6%. Echter onder jongeren is extreem hoog met 38,8 % in 2016.

Wat waren haar plannen voor deze handelsmissie?

Met haar 4 jaar ervaring als ondernemer, haar bouwkundige, stadssociologische achtergrond en interesse in de politiek, maakt dat zij Internationaal voldoende kennis heeft om samenwerkingsverbanden aan te gaan. Zij heeft tijdens deze handelsmissie haar concept plan gedeeld met de mede ondernemers. En zal zodra het helemaal rond is, uiteraard delen via Social Media wat dit is. Dat het staat voor verbinden, impact, vertouwen en wederkerigheid staat net als bij haar rol als participatie adviseur in de woningsector als centraal. Ze heeft diverse achterstandswijken bezocht, waaronder Scharloo.

        

       

 

‘Voor ondernemers ben ik een goede sparringpartner, daar sta ik voor open. En met bedrijven ga ik graag een samenwerkingsverband aan. Ik geloof in het concept ‘alleen ga je sneller, maar samen kom je verder’ en dat je elkaar juist helpt te groeien.’ Aldus Saskia.

 

            

 Pitch in Bar 27                                                      Live uitzending

 

Het plan zal als alle zaken hiervoor afgerond zijn, worden gedeeld via de site en Social Media. Wil je meer informatie of benieuwd wat SABO Internationaal of regionaal voor jou kan betekenen, neem dan contact op!

Sabo Advies Bewonersparticipatie staat voor zeggenschap, inspraak en gelijkwaardigheid.

Met vriendelijke groet,

Saskia Bosnie

Telefoonnummer: 06-45679038

www.saboadvies.nl

Laat een reactie achter