-->
Onderzoek naar de handhavingsmogelijkheden van een VvE

Onderzoek naar de handhavingsmogelijkheden van een VvE

Toby Correia heeft onderzoek gedaan en wilt graag zijn onderzoek met jullie delen. Hieronder een bericht van Toby.

Vereniging van eigenaars willen een goede leefbaarheid nastreven in hun wooncomplex. Omdat steeds meer woningen worden verhuurd, ontstaan er gemengde wooncomplexen. Dat zijn appartementencomplexen waar eigenaren en huurders samen leven. Dit kan situaties opleveren die voor sommige VvE’s verwarrend zijn. Is een huurder bijvoorbeeld wel gebonden aan de regels van een VvE? En wat kan een VvE doen als er overlast veroorzaakt wordt? Hier heb ik onderzoek naar gedaan. Dit onderzoek heb ik verricht in opdracht van Stichting !WOON voor mijn afstuderen, HBO-Rechten, aan de Hogeschool van Amsterdam.

Ik heb onderzoek gedaan naar de handhavingsmogelijkheden van een VvE in een gemengd wooncomplex. In het onderzoek geef ik weer hoe een VvE kan acteren als er sprake is van overlast en ga ik in op de sanctiemogelijkheden en de uitvoering daarvan. Daarbij heb ik onderscheid gemaakt tussen handhaving ten opzichte van een eigenaar en een huurder.

Met de informatie van dit onderzoek heb ik een beslisboom gecreëerd. Deze beslisboom laat zien hoe het bestuur van een VvE kan handhaven op het moment dat er regels worden overtreden. Deze beslisboom laat dat zien ten aanzien van de gebruiker, de huurder en de eigenaar. Daarbij zijn de procedure van het opleggen van een boete en ontzegging van gebruik uitgewerkt. Deze beslisboom is digitaal gemaakt met het programma Berkeley Bridge. Door antwoord te geven op de vragen komt u er achter welke procedure gevolgd moet worden. Klik op de link hieronder of voer deze handmatig in op uw browser. U zal direct verwezen worden naar mijn beslisboom.

VvE beslisboom

En hierbij het onderzoek

Onderzoek naar de handhavingsmogelijkheden binnen VvE’s

 

Toby Correia

tobycorreia@gmail.com

Laat een reactie achter