-->

Verzwakte relatie tussen de woningcorporatie en bewoners

In de woningsector is een debat gaande over de relatie tussen woningbouwcorporaties en hun bewoners en hun binding met de samenleving. Er wordt door de Tweede Kamer kritisch gekeken naar de ontwikkeling van de corporatiesector gedurende de afgelopen decennia. Door de Vereniging voor Woningcorporaties Aedes, wordt gesteld dat de balans in de relatie tussen de bewoners en woningcorporaties is verstoord. De woningcorporaties willen het verloren gegane vertrouwen van de bewoners terugwinnen en de bewoners opnieuw aan zich binden. In voorbereiding op een parlementaire enquête heeft Aedes (2013) een rapport “De Balans Verstoord” laten maken, waaruit blijkt dat de relatie tussen de woningcorporaties, hun huurders en de overheid is verzwakt. In woorden van Aedes:

Literatuur:

Vereniging van Woningcorporaties Aedes (2013) Marc Calon: ‘Lessen trekken uit de laatste twintig jaar. Beschikbaar via [25 april 2013]

Laat een reactie achter