-->

Huurder (bijstaan)

Om een project goed te begeleiden moet je eerst het vertrouwen van bewoners en huurders winnen. Ons contact met bewoners begint vaak met bellen, e-mailen of whatsappen om een afspraak te maken voor een huisbezoek. 

Vertrouwen winnen we ook door goed toegankelijk en bereikbaar te zijn. Dat betekent ook de vragen van bewoners serieus nemen en daar antwoorden op geven. Lees meer hierover bij Spreekuren. 

De kern van onze aanpak bij onderhoud of renovatie is bruggen slaan tussen de verschillende partners die betrokken zijn bij een project. Zo zorgen we voor een goed verloop van het proces. We signaleren regelmatig onduidelijkheden en misverstanden tussen bewoners, woningcorporaties, aannemers en bouwbedrijven. 

Als de planning voor bewoners niet duidelijk is, volgt een persoonlijk gesprek of een nieuwsbrief voor iedereen. Als de aanpak beter kan organiseren we overleggen in het bouwteam en bespreken we hoe de pijnpunten het beste kunnen worden aangepakt.

Zien bewoners het even niet meer zitten door stof- of geluidsoverlast? Dan regelen we een ruimte waar ze tijdens de overlast kunnen verblijven. We staan ze zoveel mogelijk bij. We kijken welke zaken goed lopen, maar geven ook door aan opdrachtgevers wat eventueel beter kan.

Soms hebben mensen extra hulp nodig omdat ze zelf hun spullen in huis niet kunnen verzetten. Zo sloeg de paniek toe bij een mevrouw die slecht ter been was. We regelden extra hulp, uitleg en een handyman. Zo kwam die mevrouw het onderhoud goed door.

Na het onderhoud of de renovatie verspreiden we een klanttevredenheidsonderzoek om te horen hoe bewoners het proces ervaren hebben. Door die evaluaties hebben we onze begeleiding steeds verder kunnen perfectioneren.