Over Sabo

Sabo: hart voor bewoners

Sabo slaat bruggen tussen bewoners en woningcorporaties, bewoners en VvE-beheerders en bewoners en bouwbedrijven. Eigenaar en oprichter Saskia Bosnie begeleidt het communicatieproces tussen de betrokkenen. Het doel? Een eenduidige visie voor een betere kwaliteit van wonen.

Van woningontwerp naar bewoner

Na een ontwerpgerichte studie bouwkunde aan de MTS raakte Saskia Bosnie geïnteresseerd in het proces van woningontwikkeling. Zij besloot haar studie te vervolgen aan de HTS en verdiepte zich steeds verder in de rol van de bewoners binnen een wooncomplex. Uiteindelijk studeerde Saskia aan de Universiteit van Amsterdam af op een project over bewonersparticipatie binnen het bouwproces.

 

Woningcorporatie en bewoners: twee kanten van dezelfde medaille

Saskia heeft ruim 8 jaar werkervaring bij een Amsterdamse woningcorporatie. Daar hield ze zich bezig met de ontwikkeling van woningen en de rol van bewoners hierin. Ook werkte ze aan het splitsen van complexen om deze voor de verkoop gereed te maken. Naast haar baan verzorgde Saskia twee jaar lang op vrijwillige basis het VvE-beheer van een wooncomplex.

 

Samen werken aan een gemeenschappelijk belang

Vanuit deze twee tegengestelde perspectieven zag Saskia dat er een grote afstand bestaat tussen bewoners >> zie Sabo voor bewoners en woningcorporaties >> zie Sabo voor bedrijven, terwijl deze groepen toch veel gemeenschappelijke belangen hebben. Deze gewaarwording was in 2014 de inspiratie voor Sabo: een adviesbureau voor bewonersparticipatie.

 

Sabo in het onderwijs

Naast haar reguliere activiteiten geeft Sabo ook gastcolleges. In deze colleges aan de Hogeschool van Amsterdam deelt Saskia haar kennis over bewonersparticipatie binnen de projectontwikkeling met studenten van onder andere bouwtechnische studies en de minor Atelier Stedelijke Vernieuwing en Duurzame Gebiedsontwikkeling.

 

Meer informatie

Wilt u meer informatie over Sabo? Saskia vertelt u graag wat Sabo voor u kan betekenen. Neem vandaag nog contact op via saskia@saboadvies.nl of bel 06 45 67 90 38.