-->
Wandeling met bewoners levert architecten nieuwe inzichten op

Wandeling met bewoners levert architecten nieuwe inzichten op

Wat mist er in jullie woningen en wat is voor verbetering vatbaar? Zijn de gangen onder in de flats wel veilig en hoe ervaren jullie de plinten; de overgangszones tussen de straat en de gebouwen? Zo maar wat vragen van de DOOR-architecten die de renovatie en het onderhoud van de flats Gravestein en Geldershoofd voor hun rekening nemen de komende jaren. Sabo Advies ondersteunt de bewonerscommissie van Gravestein sinds oktober 2020. 

 

 

Kijken door de ogen van bewoners dat was wat de architecten wilden. En dat kregen ze. De bewonerscommissies van de flats namen de architecten medio juli mee op een avondwandeling in en langs de gebouwen. Waar de architecten zich niet veilig voelden bij de onderdoorgangen, lag dat bij de bewoners heel anders. “Wij voelen ons hieronder wel veilig want als iemand een vuilniszak naar beneden gooit, landt die tenminste niet op je hoofd.”

 

Is de hal in de woningen niet te groot? En is het handig dat de wc ligt aan de hal waar ook een slaapkamer op uitkomt? Nee dus. Bij de renovatie verdwijnen de bergingen beneden en krijgen huurders een veilige inpandige bergruimte van 45 vierkante meter. Niemand hoeft straks meer naar beneden. Is die berging groot genoeg?

 

 

De architecten bezochten ook de buurtwerkkamer van de flat Gravestein in de plint en organiseerden daar een workshop. Samen met de huurders keken ze naar de huidige indeling van de woningplattegronden en wat beter en handiger kan. Ook aan bod kwamen generatie- en seniorenwoningen. 

 

Het blijft niet bij deze ene sessie. In het najaar volgen er nog 2, dan wordt intensiever gekeken naar de gebouwen en de woonomgeving. De architecten vroegen zich af wie ze nog meer konden uitnodigen op deze werksessies. Nodig ook ondernemers uit was het antwoord van de bewonerscommissies.

 

Laat een reactie achter