-->

Sabo Advies ontwikkelt participatietraject bewoners E-Buurt

Wonam wint prijsvraag gemeente Amsterdam voor nieuwbouw E-Buurt Zuidoost

‘Barrio Lobi’ staat voor ‘hou van je buurt’. Vanuit die gedachte ontwikkelde Wonam, samen met een ambitieus tenderteam, waaronder Sabo Advies Bewonersparticipatie, een nieuwbouwplan voor 3 kavels in de E-Buurt in Amsterdam-Zuidoost. Sabo is hier vanaf 2020 bij betrokken.  Zie ook projectenpagina E-Buurt Oost

Een verbonden buurt 

Als bewoners zich identificeren met hun buurt en betrokken worden bij beslissingen (co-creatie), heeft dat een positief effect op hun binding met de woonplek en de leefbaarheid. Barrio Lobi is als methodiek geïntroduceerd door Sabo Advies Bewonersparticipatie om in gesprek te gaan met bewoners.

 

Versterken doorstroming

Het plan bestaat uit 338 woningen, ongeveer een derde middenhuur, een derde middeldure koop en een derde vrije-sectorkoop. De oppervlaktes variëren van 65 tot 130 m2

Het co-creatietraject leverde onder meer ook waardevolle informatie op over het versterken van de doorstroming en het verbeteren van de woonkwaliteit van de E- en G-buurt. Barrio Lobi heeft alles in zich om de potentie van deze cultureel zo rijke en hechte wijk tot verdere bloei te laten komen. De nieuwbouw start naar verwachting in 2024.

 

Laat een reactie achter