-->

Woonwensen Geldershoofd en Gravestein afhankelijk van grootte woning

Het is voor bewoners heel wat als ze te horen krijgen dat hun woningen gerenoveerd en vernieuwd gaan worden én ze er tijdens de renovatieperiode niet kunnen blijven wonen. Vanaf 2022-2023 is dat het geval voor de huurders van de flats Geldershoofd en Gravestein. Sabo Advies staat de bewonerscommissie van Gravestein bij. 

Maar liefst 88 procent van de huurders die meededen aan het woonwensenonderzoek, bijna 775 mensen, is het eens met de plannen voor renovatie. Rochdale hield dat onderzoek omdat,  de woningcorporatie wilde horen hoe bewoners denken over hun bestaande woningen. Wat waarderen zij, wat moet beter en wat zijn de belangrijkste woonwensen? 

 

Ruim een kwart is zeer tevreden met de grootte van de woning en wil de ruimte woonkamer behouden. Ruim een vijfde wil het grote balkon behouden. Ook het mooie uitzicht en het aantal slaapkamers scoren punten. Maar zoveel mensen zoveel wensen: anderen willen juist een grotere woning en meer slaapkamers.

 

De mate van tevredenheid over de grootte van de woningen heeft waarschijnlijk te maken met de verschillende oppervlaktes van de flats en de samenstelling van de huishoudens. Iets meer dan de helft woont alleen, de rest heeft een meerpersoonshuishouden. Bijna 60 procent heeft één slaapkamer, 40 procent heeft twee of drie slaapkamers.  

 

Minpunten zijn tocht, vocht en geluidsoverlast. Daarom wil ruim een vijfde een algemene renovatie en betere isolatie. Op de wensenlijst staan ook een opknapbeurt van de badkamer, keuken en toilet.

Op de heidagen met de bewonerscommissies gaven bewoners ook tips waar Rochdale aan moet denken bij de vernieuwing. Maak stopcontacten op plekken waar het handig is en deel de gerenoveerde woningen logisch in. Qua veiligheid valt er ook nog wel wat te verbeteren: maak de fietsenstalling veiliger, zorg dat ex-bewoners niet meer naar binnen kunnen en plaats moderne liften die niet om de haverklap blijven hangen.

Laat een reactie achter