-->

‘Het poortje kan een bloeiende adonis worden’

“De huidige tunnel in de Amsterdamse Poort ziet eruit als een kale, oude, depressieve man. Door de creatieve ideeën en aanpak kan ‘ie eruit gaan zien als een kleurrijke, jonge god. Een bloeiende adonis.”  Dit was het antwoord van een van de passanten hoe ze het poortje als persoon vóór en ná onze metamorfose typeerden.

Twee middagen en avonden lang presenteerde Sabo Advies op 25 en 26 maart – samen met stadsmakers, kunstenaars en jongeren – trots de resultaten van het project Safe Space Poortje. Een pilot hoe in co-creatie op een speelse manier het grijze tunneltje veiliger te maken valt; samen met bewoners. De uitkomsten laten ook zien wat je zelf kunt doen aan veiligheid en leefbaarheid.  

We hebben een impressie van de mooiste foto’s gemaakt. Kijk je mee?

Binnenkort ook het impressiefilmpje zien? Blijf ons dan vooral volgen!

A special shout-out naar het creatieve team van kunstenaars: Jet Nugter, Sjoerd Vocking en Nieuw Jurk en natuurlijk niet te vergeten organisatie Re-Boost, die jongeren helpt hun talenten te ontwikkelen!

   

   

   

Laat een reactie achter