-->

Heidagen voor bewonerscommissies Gravestein en Geldershoofd

Er is veel gebeurd de afgelopen maanden in het renovatieproject Gravestein en Geldershoofd. Woningcorporatie Rochdale wil beide flats vanaf 2023-2024 renoveren en vernieuwen. De bewoners kunnen dan niet in hun woning blijven wonen. Sabo Advies staat de bewonerscommissie van Gravestein bij.

De commissieleden hebben intensieve ‘heidagen’ achter de rug op twee zaterdagen in februari en maart. Samen met Rochdale bespraken zij belangrijke onderwerpen zoals het sociaal plan en de nieuwe huurprijzen. Want als bewoners ̶ na de renovatie ̶ willen terugkeren in de flats worden de huren verhoogd. “Het valt niet tegen. Ik had verwacht dat de huren voor de gerenoveerde flats veel hoger zouden zijn”, zei een van de commissieleden. Een ander vond dat er goed was nagedacht over het renovatieplan.

 

Wat moet er komen te staan in een sociaal plan? Daar bogen de leden zich de 2de heidag over. Een sociaal plan beschrijft de rechten en plichten van huurders. Denk aan afspraken over (verhuiskosten)vergoedingen, tijdelijke voorzieningen en stadsvernieuwingsurgentie. Ook aan bod komt hoe huurders hun huidige woningen moeten opleveren en hoe ze op zoek kunnen gaan naar andere woningen.

 

Naar verwachting is het sociaal plan in april helemaal afgerond. In een volgende update gaan we dieper in op het definitieve sociaal plan en welke woonwensen van bewoners meegenomen zijn in de plannen.

 

Blijf je ons volgen?

 

Laat een reactie achter