-->
Het succesverhaal van Joshua

Het succesverhaal van Joshua

Joshua’s (20) droom als profvoetballer viel op zijn 18de door een knieblessure in duigen. Mentaal raakte hij daardoor in de knel. Hij kreeg een depressie. Nu heeft hij een baan met startsalaris en begint hij aan de schildersopleiding aan ROC Amsterdam. Hoe is dit hem gelukt?

Wanneer je droom in duigen valt kan het moeilijk zijn de motivatie te vinden om een andere weg in te slaan. Zo ook voor Joshua. Gefixeerd op zijn voetbalcarrière had hij het moeilijk. Tja, je kent het wel. Slecht eten, gamen en laat slapen. Hij was volledig uit het veld geslagen. Inmiddels zat hij al 1,5 jaar doelloos en geïsoleerd thuis, de coronapandemie versterkte zelfs zijn depressie. 

Toen Joshua nog op de middelbare school zat, moest hij een maatschappelijke stage lopen bij Meester Stef, de conciërge. Daar ontstond zijn passie voor verven. Meester Stef zag zijn potentie, maar omdat Joshua zo gedreven was om zijn droom achterna te gaan, vergat hij zijn verborgen talent. Totdat vorig jaar ons project ‘Bouw aan jouw Zuidoost’ van start ging.

Jongeren naar de bouw

In juni 2021 zag Joshua via social media het promofilmpje van ‘Bouw aan jouw Zuidoost’ voorbij komen. Hij nam contact op en kwam terecht bij een team die zijn verborgen talenten wil inzetten. Na de kennismaking met het team nam hij deel aan de excursie & meeloopdag bij Bouwmensen Amsterdam. Joshua werd hierdoor herinnert aan de potentie die hij in zich had en hij begon weer op te leven. Maar wat zijn nou de eigenschappen en kwaliteiten die je moet hebben om professioneel aan de slag te kunnen gaan? Onder begeleiding van Renata Boston, één van onze sleutelfiguren, werkte hij aan zijn professionele- en sociale vaardigheden.

Joshua begon steeds meer te beseffen hoeveel profijt hij uit ‘Bouw aan jouw Zuidoost’ kon halen, maar daar stopte het niet bij, want toen hij het verhaal hoorde van onze sleutelfiguur  Touvarno Pinas, die zelf profvoetballer was geweest, zag hij de visie. “Mijn meester kan het, ik ook!”

Sleutelfiguur Sherel Gesser en Joshua samen aan de slag tijdens de excursie naar Bouwmensen Amsterdam.

Werk en opleiding 

In februari 2022 startte de ROC-schildersopleiding. Als eis moest Joshua wel een leerbedrijf hebben. Hij kwam in december door Touvarno in contact met een leermeester schildersvakopleiding Amsterdam. Die bood hem een intakegesprek aan en een week om te kijken of Joshua potentie had. Dat ging goed. Hij werd middels een 6-weekse spoedopleiding klaargestoomd om daarna echt aan de slag te gaan als BBL-leerling bij een schildersbedrijf. 

Joshua volgt nu de 2-jarige BBL-opleiding en heeft een 2-jarig contract met startsalaris gekregen. Ook zal hij gedurende deze 2 jaar middels coaching nog begeleid worden door ons team. Zijn droom is om zijn eigen schildersbedrijf op te zetten en andere jongeren te helpen die ook net als hij het niet meer weten in het leven. 

Er leiden meerdere wegen naar dromen!

Joshua samen met het team van sleutelfiguren.

Laat een reactie achter