-->

Huisbezoeken zorgen voor soepel verloop van onderhoud

Voor woningcorporatie de Alliantie in Amersfoort doen we de begeleiding van een onderhoudsproject. De gasmeters van de portiekwoningen bij de Gasthuislaan en De Ganskuijl zijn verkeerd gebeugeld en/of voldoen niet aan de voorschriften van de netbeheerder. Ze moeten daarom verplaatst worden.  

Vanaf februari 2022 worden de gasmeters in de woningen gedemonteerd en in een nieuwe meterkast in het gezamenlijke portiek opgehangen. De werkzaamheden duren per portiek 4 dagen en worden in 4 fases over de 36 portieken opgedeeld. Elke fase duurt anderhalve maand. 

Huisbezoeken

Voor de onderhoudswerkzaamheden van start gaan, van januari t/m juli, nemen onze projectleiders Renu Jarbandhan en Rizairis Lacroes huisbezoeken af; samen met de technische collega’s van Intersell. Zij doen een opname om te kijken wat er precies in de woning moet gebeuren. 

Uitleggen

Wat doen wij? Wij leggen de werkzaamheden uit, beantwoorden vragen en noteren omstandigheden waar de technische werkmannen rekening mee moeten houden. Denk aan gezondheidsklachten, samenstelling huishoudens en werktijden. 

Soepel

Met anderstaligen spreken we Engels of we regelen een tolk. Wie om gezondheidsredenen zelf zijn meterkast niet kan leegmaken of niemand heeft die kan helpen, bieden wij een helpende hand. Onze technische collega’s doen een opname om te kijken wat er precies moet gebeuren. Als de werkzaamheden starten zijn eventuele problemen getackeld en kan het onderhoud soepel verlopen. En weten bewoners waar ze aan toe zijn.

Éen van onze projectleiders, Renu Jarbandhan, op de foto tijdens de huisbezoeken in Amersfoort.

Laat een reactie achter