-->
Woonwensenonderzoek Gravestein: meesten willen in Zuidoost blijven

Woonwensenonderzoek Gravestein: meesten willen in Zuidoost blijven

Het is weer even geleden dat we wat nieuws hebben laten horen over ons project Gravestein. Die flat wordt (samen met Geldershoofd) vanaf 2023-2024 gerenoveerd en vernieuwd. Vorig jaar zomer zijn de woonwensen geïnventariseerd, de uitkomsten zijn nu bekend én besproken met de bewonerscommissies.

Verreweg de meeste mensen willen in Zuidoost blijven wonen, een kleine groep van 13 procent vertrekt liever. De precieze cijfers: 33 procent van de blijvers wil naar de nieuwbouw in de E- of K-buurt, 17 procent keert graag terug in Geldershoofd of Gravestein en 27 procent wil naar een andere buurt in Zuidoost. De rest twijfelt nog.

Woningcorporatie Rochdale heeft een goed beeld gekregen van wat mensen willen, maar liefst 82 procent van de huurders hebben hun woonwensen laten horen. Velen vinden de renovatie hard nodig. Bijna iedereen wil in een sociale huurwoning blijven wonen. En dat kan ook. Er zijn genoeg nieuwe of opgeknapte sociale huurwoningen beschikbaar.

De flat Gravestein in het vizier

Laat een reactie achter